Plantes beneficioses pel cabell.

Al passat taller  parlàrem d’ingredients per afegir als nostres xampús i personalitzar-los segons les necessitats. Aquesta és una continuació a la informació que vos vaig adjuntar en el PDF del taller. Vos descric algunes de les plantes més utilitzades en els tractaments capil·lars.

PLANTES: Les plantes ens aporten els seus principis actius de diferents formes. Les podem utilitzar directament mòltes en una pols fina, mitjançant infusions o macerant-les en diferents líquids portadors.

(Al proper taller recolectarem silvestres per obtenir els actius)

Àloe. Àloe Vera

Suavitzant natural pels cabells. Aporta proteïnes que reforcen el creixement i aporta lluminositat. Efecte calmant del cuir cabellut.

Àrnica. Àrnica montana

Les propietats antiinflamatòries de l’àrnica fan que sigui una herba útil per mantenir la salut del cuir cabellut. És un ingredient excel·lent per combatir la caspa. Un cuir cabellut sa condueix al creixement del cabell sa.

Camamilla. Matricaria chamomilla

La camamilla és coneguda per les seves propietats calmants i la seva deliciosa aroma. Excel·lent per nodrir i calmar el cuir cabellut, estimulant el creixement del cabell sa. També aporta lluentor al teu cabell. També s’utilitza per aclarir el color del cabell.

Centella asiàtica. Centella asiàtica

Augmenta la circulació de la sang. L’augment de la circulació de la sang nodreix el cuir cabellut que evita la caiguda del cabell i promou el seu creixement.

Civada. Avena sativa

Els egipcis ja coneixien les seves propietats i la utilitzaven en molts productes. Aporta proteïnes que enforteixen i suavitzen la fibra capil·lar.

Consolda. Symphytum officinale

És una de les millors herbes per al creixement del cabell i per suavitzar-lo. Es compon de vitamines i minerals que ajuden al creixement del cabell sa. Estimula i calma el cuir cabellut. Protegeix contra la sequedat i el trencament del cabell.

Créixens. Nasturtium officinale

El créixen té un alt contingut de biotina i potassi que són un tractament eficaç per la pèrdua del cabell ja que estimulen el seu creixement. També té altes quantitats de vitamina A que nodreixen l’eix del cabell i també promou el creixement de nou cabell.

Cua de cavall. Equisetum arvense

És un ingredient eficaç per promoure el creixement del cabell i mantenir la salut del cuir cabellut. Rica en silici, estimula els vasos sanguinis i millora la circulació. També augmenta la resistència a la caiguda del cabell.

Dent de lleó. Taraxacum officinale

Rica en ferro i vitamina A, que són essencials per al tractament d’afeccions del cuir cabellut. Garantir la salut del cuir cabellut és clau per promoure el creixement del cabell.

Farigola. Thymus vulgaris

Herba rica en potassi, magnesi i seleni. Ajuda a estimular els fol·licles per el creixement del cabell. Té propietats antisèptiques i antifúngiques que ajuden a mantenir la salut del cuir cabellut.

Fenigrec o Alhova. Trigonella foenum-graecum

És una planta molt utilitzada per el cabell. S’utilitzen les llavors mòltes. Actua com a suavitzant natural pels cabells.  Millora la circulació sanguínia del cuir cabellut, promou el creixement del cabell i frena la seva caiguda.

Garlanda. Lavandula officinalis

S’utilitza en la cura del cabell per les seves propietats antiinflamatòries i antimicrobianes. És un repel·lent d’insectes natural que protegeix el cabell dels polls. També controla la producció dels greixos, per a un cuir cabellut més sa.

Iuca. Yucca schidigera

És una herba originària dels deserts d’Amèrica del Nord. Rica en saponines, s’utilitza tradicionalment com un netejador natural del cuir cabellut i també s’utilitza per fer els sabons i xampús. Lluita eficaçment contra la picor, la sequedat i la caspa.

Julivert. Petroselinium crispum

Aquesta planta augmenta la producció de queratina i col·lagen en el cuir cabellut, tan essencials per al creixement del cabell. Millora la circulació de la sang. Ric en vitamines i antioxidants, que combaten el mal que causen els radicals lliures. També ajuda a sintetitzar la melanina, que és el pigment que protegeix el cabell del dany solar.

Llevamà. Calendula officinalis

Una font abundant de vitamines, minerals i antioxidants que ajuden a combatre les inflamacions. Augmenta la producció de col·lagen que millora la circulació sanguínia en el cuir cabellut i promou el creixement del cabell sa. Augmenta la resistència de l’eix del pèl.

Lli. Linum usitatissimum

Conté una gran quantitat d’àcids grassos que són essencials per als cabells. També té antioxidants per lluitar contra els radicals lliures. Nodreix, enforteix, suavitza i evita la caiguda del cabell.

Llúpol. Humulus lupulus

És un conegut estimulant del creixement del cabell. S’utilitza en forma d’oli per espessir el cabell i promoure el creixement. També és un antisèptic natural.

Malví. Althaea officinalis

Les arrels contenen àcids grassos, un excel·lent ingredient que nodreix el cabell i promou el seu creixement. També actua com suavitzant.

Menta. Mentha piperita

Herba antifúngica i antiinflamatòria amb propietats hidratants. És un conegut reforç del creixement del cabell. Augmenta la circulació de la sang, cosa que augmente la nutrició dels fol·licles. També calma la picor i la inflamació.

Moringa. Moringa oleífera

Moringa conté tiocianat que enforteix els fol·licles i prevé la caiguda del cabell. S’utilitza com un condicionador i promou el creixement de cabell nou.

Neem. Azadirachta indica

L’oli de neem, augmenta la taxa de creixement del cabell, suavitzant-lo i aportant-li brillantor. Redueix la pèrdua de cabell i la irritació del cuir cabellut. S’utilitza per nodrir el cuir cabellut i evitar la sequedat i la descamació “Caspa”. També molt conegut el seu efecte repel·lent d’insectes com poden ser els polls.

Ortiga. Urtica dioica

Conté grans quantitats de vitamines, minerals, àcids orgànics, etc. Reforça el bulb capilar que frena la pèrdua de cabell. Estimula la circulació sanguínia. Penetra dins la cutícula i li aporta volum i alluentor. També equilibra l’excés de greixos i ajuda a combatir la caspa.

Regalèssia. Glycyrrhiza glabra

La seva arrel  té saponines, triterpens, glucòsids i flavonoides, que nodreixen el cuir cabellut i curen qualsevol dany que pogués haver estat causat per una infecció per fongs. Funciona com un netejador eficaç.

Te verd. Camellia sinensis

Actiu circulatori ric en propietats, entre d’altres la antioxidant. Activa la microcirculació, ajuda a fer que el cabell creixi més fort i atura la seva caiguda. Suavitza el cuir cabellut, alleugereix la caspa i dona lluentor al cabell. També s’utilitza per enfosquir el color del cabell.

AYURVEDA: En idioma sànscrit “ayur” significa “vida” i “veda” significa “ciència o coneixement”. Una ciència de la vida, sagrada i mil·lenària a l’Índia, que promou una filosofia per irradiar la bellesa interior i apropar-nos a la natura i als seus elements. A les plantes utilitzades en aquesta medicina se’ls reconeix la seva activitat a l’àmbit, físic, anímic i espiritual.

Amla o grosella espinosa Índia. Phyllanthus emblica

És una fruita carregada amb vitamina C i altres antioxidants, que ajuden amb la producció de col·lagen. El col·lagen augmenta la velocitat a la qual creix el pèl i assegura un fort creixement. Ajuda amb la caspa i actua com a suavitzant pels cabells.

Bhringraj. Eclipta Alba

S’utilitza per tractar la pèrdua de cabell i per la salut del cuir cabellut. Promou el creixement dels cabells i els aporta lluentor.

Brahmi. Bacopa Monnieri

S’utilitza en forma d’oli i pols, per aturar la caiguda del cabell i fer que creixi més gruixut i saludable. Un massatge al cap amb oli Brahmi és perfecte per reduir la pèrdua de cabell.

Henna. Cassia sp

S’utilitza per a la coloració del cabell i també fa meravelles per la seva salut general. Té propietats antibacterianes, antimicrobianes i astringents. Elimina l’excés de greix del cuir cabellut. Restaura el nivell de pH i repara els possibles mals.

kapoor kachli. Hedychium spicatum

Ric en antioxidants i amb propietats reforçants, és l’ingredient ideal per a la cura del cabell. Ajuda a desfer els nusos del cabell. Fa que torni més gruixut,  estimula el seu creixement i proporciona una agradable olor i lluentor. També ajuda a desfer-se dels molests polls.

Reetha o Aritha. sapindus mukorossi

Reetha encapçala la llista d’herbes naturals que promouen el creixement del cabell. També conegut com a “nous de sabó”, són fruites que s’assequen i es fan servir en forma de pols. Nodreix els fol·licles pilosos del cuir cabellut i promou el creixement del cabell sa. També té propietats antiinflamatòries.

Shikakai. acácia concinna

S’extreu de l’escorça de l’arbre, de les fulles i de les beines. Ric en saponines, s’utilitza com a xampú. Ajuda a enfortir el cabell, controlar la caspa i netejar suaument el cuir cabellut. Aquesta és una de les herbes més eficaces per el creixement del cabell.

Sidr. Zizyphus jujuba

Rica en saponines i mucílags, és un ingredient per xampús, que incorporat a la seva preparació, neteja, dona volum i fixa el color en cabells tenyits. També s’usa en la cura del cuir cabellut irritat i per combatre la caspa.

Tulsi o Alfàbrega Sagrada. Ocimum sanctum

Planta coneguda per la seva acció desintoxicant i purificadora, que neteja el cabell de toxines i impureses. Ingredient perfecte per a la cura del cabell, ja que ajuda a lluitar contra la caspa, aporta força i calma les molèsties del cuir cabellut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.