Els Tallers

Activitats dins l’àmbit de l’educació ambiental i la natura.

Adaptada segons l’entorn i els objectius.

Obrir consciència des d'un acompanyament apoderat

Si vols realitzar una formació a prop de casa, per no oblidar la nostra herència cultural, per fomentar l’autoconsum i per apropar-te a les plantes, pose’t en contacte i en parlem.

Bany silvestre

Passeig a fora vila per conèixer les nostres amigues verdes. La seva identificació, els seus usos i costums populars, la recol·lecció… Descobrir i sentir per despertar consciència en les plantes.

Tast silvestre

Passeig a fora vila per reconèixer les plantes silvestres comestibles, amb possibilitat de fer una pràctica gastronòmica (plats, maceracions, licors, salses, etc.). Coneix els beneficis de menjar plantes silvestres, per l’àmbit físic i emocional. Identificació, recol·lecció i elaboració.

Remeis amb les nostres plantes silvestres i cultivades


Conèixer els usos populars i dur-los a l’actualitat entenent el perquè i el com. Recolecció, Assecat, emmagatzematge, extracció dels principis actius per després utilitzar en infinitat de preparats, com l’ungüent, una de les primeres formes de preparat curatiu de la història, encara latent a les nostres illes.

Ungüents, macerats, tintures, emplastres, infusions, banys…


Cremes, locions, tònics, netejadors, mascaretes, exfoliants, labials, etc..
Xampú i suavitzant.
Protecció solar, desodorant, netejador dental, etc.

Cosmètica natural

Elaborar els teus propis productes d’higiene i descobrir una cosmètica més econòmica i respectuosa amb el medi.

Sabó artesanal

Sabó de saponificación en fred, per neteja amb oli reciclat o de tocador amb actius específics.

Olis Essencials


Essències terapèutiques, cosmètiques, sanitàries i alimentàries. Veiem com es destil·len i aprenem sobre les seves propietats, les diferents qualitats i les multiples formes d’utilització a la casa i al cos. Un tast aromàtic sensorial amb molts usos…

Difusió ambiental

Perfum corporal

Actius cosmètics

i més


Fulles i colors naturals ertappades

Impresió botànica

fulles, plantes i pigments per estampar una emprenta exacta d’una planta a un teixit o paper. Aprenent a identificar i recolectar les plantes per fer-ne un ús correcte i responsable.

Aquarel·les i pintures silvestres

Colors silvestres

La natura ens envolta de colors i extreure’ls no és tan difícil. Plantes i terres ens poden proporcionar una paleta de colors variada i única. Un taller per aprendre a extreure tints i pigments del medi natural.

Formes moldejades i fumareis
Plantes i resines silvestres
Estil japonés

Encens natural

Amb ingredients locals com alternativa al perfums sintètics

Amb el poder de les plantes

Neteja Respectuosa

Substitueix els productes contaminants. Utilitza el minim d’ingredients i elimina els plàstics.

Detergents, suavitzant, bombes efervescents, netejadors multi usos, ambientadors, etc.

Jardineria Conscient

Treballar el jardí des de la perspectiva ecològica i integrativa. Introduir les plantes silvestres i/o endèmiques. Estalvi en el manteniment i d’aigua. Possibilitat d’utilitzar el jardi com a exemple dins les matèries escolars.

Un jardi com a reservori natural i mostra cultural.

Un Hort a Mida

Perquè no només es poden sembrar hortalisses i aromàtiques a fora vila. En poc espai i de la forma adequada pots cultivar un hortet variat a dins cossiols. Hort vertical, cossiols reciclats, sembra i manteniment, etc.

Làrt de l’embolcall

Furoshiki

Utilitza tela en lloc de paper o plàstic. Aprèn a embolicar d’una forma artística i pràctica quantitat de coses de diferents formes i dimensions. Amb la tècnica japonesa anomenada Furoshiki, homòloga del nostre Mocador de Bolic.

Més informació? Visita el Facebook