Una formació personalitzada

Adaptada segons el lloc, l’edat i els objectius.

Activitats dins l’àmbit de l’educació ambiental i la natura.

Obrir consciència des d'un acompanyament apoderat

Si vols realitzar una formació a prop de casa, per no oblidar la nostra herència cultural, per fomentar l’autoconsum i per apropar-te a les plantes, només has de posar-te en contacte i en parlem.

Les plantes del nostre entorn

silvestres

Passeig a fora vila per conèixer les nostres plantes. La seva identificació, els seus usos i costums populars, la recol·lecció, etc. Un tast de les plantes que ens envolten amb tots els sentits.

 

Plantes silvestres comestibles

silvestres comestiblesjpg

Una cultura quasi oblidada. Passeig a fora vila, o passeig i pràctica gastronòmica. Coneix els beneficis de menjar plantes silvestres, per l’àmbit físic i emocional. Identificació. Consells de recol·lecció, etc.

 

Ungüents amb plantes nostres: 

ungüents Binissalem

Una de les primeres formes de preparat curatiu de la història, encara latent a les nostres illes. La base d’elaboració de productes cosmètics. Un bon inici al taller de cremes. Mostra pràctica.

 

Taller de cremes i locions:

Inspirat en la “Slow Cosmètica”. Conèixer que ens posem a la pell. INCI. Receptes i formulacions de cremes base i la seva personalització segons les necessitats. Descobrir un cosmètica més ecològica, econòmica i respectuosa amb el medi. Mostra pràctica.

Taller de Netejadors facials, mascaretes, exfoliants, Xampús naturals, etc.

Productes sòlids per no haver d’utilitzar envasos.

 

Taller de sabó casolà:

Sabó

Opció 1- Aprofitar l’oli de la cuina per fer sabó de neteja. I aprofitar aquest sabó base per fabricar altres productes de neteja de roba i casa. Rentaplats, Pedra verda, etc. Mostra pràctica.

Opció 2- Fer sabó cosmètic pel cos, amb olis i altres ingredients específics per cada pell.

Opció 3- Receptes específiques adaptades a les necessitats suggerides. Ex: Sabó per cans.

 

Productes naturals per netejar la casa

diy-natural-household-cleaners-eco-friendly-homemade-cleaning-solutions-header

Apren com substituir els productes contaminants per altres molt més respectuosos amb el medi ambient. Suavitzant, Bombes efervescents, Netejador multi-usos, Ambientadors, Desodoritzadors, etc. Amb un mínim d’ingredients, entre ells els olis essencials i les plantes. Aquest taller pot ser una continuació del taller de sabó casolà.

⇒ Hi ha un taller programat! Visita l’Agenda

 

Protecció solar natural:

Protector solar Natural

Apren ca protegir-te del sol, tant abans com després de l’exposició. Conèixer els avantatges de la protecció solar natural envers la química. Consells i receptes de diferents  protectors (crema, oli, etc). Mostra pràctica.

 

Apren a fer encens:

Encens Pollença

Conèixer els avantatges de l’encens natural envers el químic. Plantes i altres components. Fabricació de diverses receptes. Mostra pràctica

 

L’art de l’embolcall. Furoshiki/mocador de bolic:

furoshiki

Utilitza tela en lloc de paper o plàstic. Aprèn a embolicar d’una forma artística i pràctica quantitat de coses de diferents dimensions. Amb la tècnica japonesa del Furoshiki, homòloga del nostre Mocador de Bolic.

⇒Si vols veure més imatges pots visitar el meu facebook dedicat a aquest tema.

 

Apren a utilitzar els olis essencials:

oli esencial

Un producte holístic a l’abast de tots. Essències terapèutiques, cosmètiques, sanitàries i alimentàries. Parlarem de que són, com diferenciar-los d’altres olis, com saber-ne la qualitat, les formes d’utilització a casa o al cos, etc. Un complement per el taller de cremes i ungüents.

 

Jardineria conscient:

Treballar el jardí des de la perspectiva ecològica i integrativa. Introduir les plantes silvestres i/o endèmiques. Estalvi del manteniment i de’laigua. Utilitzar el jardí com a exemple dins diferents matèries escolars. La jardineria local com a mostra cultural i natural.

 

Un hort a la terrassa:

Perquè no només es poden sembrar hortalisses i aromàtiques a fora vila. En poc espai i de la forma adequada pots cultivar un hortet variat a dins cossiols. Hort vertical, cossiols reciclats, sembra i manteniment, etc.

_______________