Una formació personalitzada

Activitats dins l’àmbit de l’educació ambiental i la natura.

Adaptada segons el lloc, l’edat i els objectius.

 

Obrir consciència des d'un acompanyament apoderat

Si vols realitzar una formació a prop de casa, per no oblidar la nostra herència cultural, per fomentar l’autoconsum i per apropar-te a les plantes, pose’t en contacte i en parlem..

Les plantes del nostre entorn

silvestres

Sortim a fora vila per conèixer les nostres amibues verdes. La seva identificació, els seus usos i costums populars, la recol·lecció.. Descobrir i sentir per despertar consciència en les plantes.

 

Plantes silvestres comestibles

silvestres comestiblesjpg

Una cultura quasi oblidada. Passeig a fora vila, o passeig i pràctica gastronòmica. Coneix els beneficis de menjar plantes silvestres, per l’àmbit físic i emocional. Identificació. Consells de recol·lecció, etc.

 

Preparats amb les nostres plantes remeieres: 

ungüents Binissalem

Com extreure els principis actius de les plantes. La base per als que els interessen els usos de les plantes. Recolecció, Assecat, Maceracions, etc. Per després utilitzar en infinitat de preparats, com l’ungüent, una de les primeres formes de preparat curatiu de la història, encara latent a les nostres illes.

 

Tallers de cosmètica natural:

Conèixer que ens posem a la pell. INCI. Receptes i formulacions de productes d’higiene i la seva personalització segons les necessitats. Descobrir un cosmètica més ecològica, econòmica i respectuosa amb el medi.

 • Cremes, locions i tònics
 • Netejadors facials, mascaretes, exfoliants..
 • Xampú, suavitzant..
 • Desodorant, Pasta dental..
 • Labials hidratants i/o amb color
 • Productes sòlids per no haver d’utilitzar envasos.

 

Taller de sabó casolà:

Sabó

 • Sabó de neteja de roba o de casa profitant l’oli de la cuina.
 • Sabó cosmètic, amb olis i altres ingredients específics per cada pell.
 • Sabons de glicerina amb decoracions

 

Productes naturals per netejar la casa

diy-natural-household-cleaners-eco-friendly-homemade-cleaning-solutions-header

Apren com substituir els productes contaminants per altres molt més respectuosos amb el medi ambient. Suavitzant, Bombes efervescents, Netejador multi-usos, Ambientadors, Desodoritzadors, etc. Amb un mínim d’ingredients, entre ells els olis essencials i les plantes. Aquest taller pot ser una continuació del taller de sabó casolà.

 

Protecció solar natural:

Protector solar

Apren ca protegir-te del sol, tant abans com després de l’exposició. Conèix els avantatges de la protecció solar natural envers la química. Consells i receptes de diferents  protectors (crema, oli, etc). Mostra pràctica.

 

Apren a fer encens:

Encens Pollença

Conèixer els avantatges de l’encens natural envers el químic. Plantes i altres components. Fabricació de diverses receptes.

 

L’art de l’embolcall. Furoshiki/mocador de bolic:

furoshiki

Utilitza tela en lloc de paper o plàstic. Aprèn a embolicar d’una forma artística i pràctica quantitat de coses de diferents formes i dimensions. Amb la tècnica japonesa del Furoshiki, homòloga del nostre Mocador de Bolic.

⇒Si vols veure més imatges pots visitar el meu facebook dedicat a aquest tema.

 

Els Olis essencials:

oli esencial

Un producte holístic a l’abast de tots. Essències terapèutiques, cosmètiques, sanitàries i alimentàries. Veiem com es fan i aprenem de les seves propietats, de les diferents qualitats, de les multiples formes d’utilització a casa o al cos:

 • En difusió ambiental
 • Per la neteja de la casa
 • Com a perfum
 • Dins els nostres preparats cosmètics i medicinals

Un tast aromàtic sensorial..

 

Jardineria conscient:

Treballar el jardí des de la perspectiva ecològica i integrativa. Introduir les plantes silvestres i/o endèmiques. Estalvi del manteniment i de’laigua. Utilitzar el jardí com a exemple dins diferents matèries escolars. La jardineria local com a mostra cultural i natural.

 

Un hort a la terrassa:

Perquè no només es poden sembrar hortalisses i aromàtiques a fora vila. En poc espai i de la forma adequada pots cultivar un hortet variat a dins cossiols. Hort vertical, cossiols reciclats, sembra i manteniment, etc.

_______________