Tallers

Activitats dins l’àmbit de l’educació ambiental i la natura.

Adaptada segons l’entorn i els objectius.

Obrir consciència des d'un acompanyament apoderat

Si vols realitzar una formació a prop de casa, per no oblidar la nostra herència cultural, per fomentar l’autoconsum i per apropar-te a les plantes, pose’t en contacte i en parlem..

Les plantes del nostre entorn:

silvestres

 

 

Sortim a fora vila per conèixer les nostres amigues verdes. La seva identificació, els seus usos i costums populars, la recol·lecció.. Descobrir i sentir per despertar consciència en les plantes.

Plantes silvestres comestibles:

silvestres comestiblesjpg

 

Una cultura quasi oblidada. Passeig a fora vila, o passeig i pràctica gastronòmica. Coneix els beneficis de menjar plantes silvestres, per l’àmbit físic i emocional. Identificació. Consells de recol·lecció, etc.

Fem un herbari:

Un taller per aprendre a reconèixer les plantes del nostre entorn, així com les tècniques de recol·lecció, assecatge i catalogació. Despertaràs l’ull als colors, textures i diferencies que hi ha entre cada espècie. Una activitat amb continuïtat que podràs seguir practicant en família o alumnes.

Preparats amb les nostres plantes remeieres: 

ungüents Binissalem

Com extreure els principis actius de les plantes. La base per als que els interessen els usos de les plantes. Recolecció, Assecat, Maceracions, etc. Per després utilitzar en infinitat de preparats, com l’ungüent, una de les primeres formes de preparat curatiu de la història, encara latent a les nostres illes.

Preparats alimentaris:

IMG_1816

 

 

Les plantes silvesters a la cuina; espècies i aromes, olis, vinagres i sals aromatitzades, herbes de mallorca, xarops i vins..

Tallers de cosmètica i higiene natural:

Conèixer que ens posem a la pell l’INCI. Receptes i formulacions de productes d’higiene i la seva personalització segons les necessitats. Descobrir un cosmètica més econòmica i respectuosa amb el medi.

També en versió pastilla per no generar envasos
 • Cremes, locions i tònics..
 • Netejadors facials, mascaretes, exfoliants..
 • Xampú, suavitzant..
 • Desodorant, pasta dental, bombes de bany..
 • Maquillatge, labial, rubor, màscara..

Taller de sabó:

01D3BA18-414E-41EB-A1C1-78508BF6D530

 

 • Sabó de neteja de roba o de casa profitant l’oli de la cuina.
 • Sabó cosmètic, amb olis i altres ingredients específics per cada pell.
 • Sabons de glicerina amb decoracions.

 

Productes naturals per netejar la casa:

Natural-Cleaning-Recipes-2

Apren com substituir els productes contaminants per altres molt més respectuosos amb el medi ambient. Amb un mínim d’ingredients, i utilitzant olis essencials i plantes. Aquest taller pot ser una continuació del taller de sabó casolà.

 • Detergents i Suavitzants
 • Bombes efervescents
 • Netejador multi-usos; casa, vidres, fusta..
 • Ambientadors
 • Desodoritzadors

Protecció solar natural:

Protector solar

Apren a protegir-te del sol, tant abans com després de l’exposició. Conèix els avantatges de la protecció solar natural envers la química. Consells i receptes de diferents  protectors (crema, oli, gel, etc).

Apren a fer encens:

Encens Pollença                    IMG_0349

Conèixer els avantatges de l’encens natural envers el químic. Plantes i altres components. Fabricació de diverses receptes. Encens medieval, pasta d’encens, sahumeris..

L’art de l’embolcall. Furoshiki/mocador de bolic:

furoshiki                       dona se pentina

Utilitza tela en lloc de paper o plàstic. Aprèn a embolicar d’una forma artística i pràctica quantitat de coses de diferents formes i dimensions. Amb la tècnica japonesa anomenada Furoshiki, homòloga del nostre Mocador de Bolic.

⇒Si vols veure més imatges pots visitar el meu facebook dedicat a aquest tema.

Els Olis essencials i els Hidrolats:

IMG_5627Essències terapèutiques, cosmètiques, sanitàries i alimentàries. Veiem com es destil·len i aprenem sobre les seves propietats, les diferents qualitats i les multiples formes d’utilització a la casa i al cos. Un tast aromàtic sensorial..

 • Difusió ambiental
 • Neteja de la casa
 • Perfums
 • Preparats cosmètics i medicinals

Jardineria conscient:

Treballar el jardí des de la perspectiva ecològica i integrativa. Introduir les plantes silvestres i/o endèmiques. Estalvi del manteniment i de’laigua. Utilitzar el jardí com a exemple dins diferents matèries escolars. La jardineria local com a mostra cultural i natural.

Un hort a la terrassa:

taller fábrica rámis

Perquè no només es poden sembrar hortalisses i aromàtiques a fora vila. En poc espai i de la forma adequada pots cultivar un hortet variat a dins cossiols. Hort vertical, cossiols reciclats, sembra i manteniment, etc.

_______________