Llocs i Webs

plantes herbari

Herbari Virtual UIB

Un recurs indispensable per qui li agraden les plantes.  Saber si n’hi ha al nostre entorn, conèixer la data de floració, etc.  Són informacions que trobaràs aquí. Amb imatges detallades de la planta i les seves parts. La informació t’ajudarà a identificar-les. A més, pots buscar la planta per el seu nom comú en castellà o català, així com també per el nom científic. També hi trobaràs una columna a l’esquerra a on pots seleccionar llistats de plantes per grups com: Endemismes, Orquídies, Falgueres, Protegides, etc.

 

 

AL NATURAL

pere

Web del naturalista Pere Vicens, a la que hi trobaràs informacions molt interesants com per exemple: un PDF dels endemismes botànics, una làmina imprimible de les Orquídies del gènere Ophrys, publicacions ornitològiques amb làmines i descripcions de diferents ocells, enllaços meteorològics, etc.

 

 

Sangrando en Verde

lichis(Senalla plena de Lichis recollits al Jardí Mundani)

Un Blog de referència amb moltíssima informació. Creat per en Joan Bibiloni. Solleric amant de la natura i propietari d’un fantàstic jardí al que dona nom l’exemplar més alt que hi trobaràs, l’arbre Mundani. Hi podràs llegir pensaments, receptes, reportatges, experiments, etc. Tot tipus de temes referents a la botànica i d’altres coses. Una de les publicacions sorprenents que he llegit és l’empelt d’Alcina Surera(Quercus suber) a sobre un peu de la nostra Alcina (Quercus ilex) realitzat amb èxit.

 

Imaginando Vegetales

Captura de Pantalla 2019-05-20 a les 18.50.59

Magnífic Blog de l’escriptora Aina S. Erice, amb un centenar d’articles interesantíssims i simpàtics que la pròpia autora presenta així:

Soy una curiosa compulsiva intrigada por la psique humana, y que disfruta comunicando ideas. La que quiero transmitirte hoy es la siguiente:

Explorar las conexiones que existen entre las plantas & la humanidad es esencial. Quiero ayudarte a que tomes consciencia del papel de las plantas en nuestras vidas y culturas.

1) A través de libros (ensayo, ficción, para adultos, para niños), artículos, charlas y talleres en directo, vídeos, programas de la tele…

2) Con un enfoque a 360º: relacionándolas no sólo con las ciencias naturales sino también con las artes, la antropología, la arqueología, la historia, la lingüística…

N’Aina S. Erice és autora de tres llibres fantàstics:

La invención del reino vegetal. Editorial Ariel. 2015 ( Històries sobre plantes i la inteligència humana)

Cuéntame sésamo. Editorial A fin de cuentos. 2018 ( 9 històries sobre els poders màgics i reals de les plantes)

El libro de las plantas olvidadas. Editorial Ariel. 2019 (Una recuperació dels usos tradicionals de les plantes)