Enllaços interessants

Herbari Virtual UIB

plantes herbari

Un recurs indispensable per qui li agraden les plantes.  Saber si n’hi ha al nostre entorn, conèixer la data de floració, etc.  Són informacions que trobaràs aquí. Amb imatges detallades de la planta i les seves parts. La informació t’ajudarà a identificar-les. A més, pots buscar la planta per el seu nom comú en castellà o català, així com també per el nom científic. També hi trobaràs una columna a l’esquerra a on pots seleccionar llistats de plantes per grups com: Endemismes, Orquídies, Falgueres, Protegides, etc.

AL NATURAL

pere

Web del naturalista Pere Vicens, a la que hi trobaràs informacions molt interesants com per exemple: un PDF dels endemismes botànics, una làmina imprimible de les Orquídies del gènere Ophrys, publicacions ornitològiques amb làmines i descripcions de diferents ocells, enllaços meteorològics, etc.

Sangrando en Verde

lichis(Senalla plena de Lichis recollits al Jardí Mundani)

Un Blog de referència amb moltíssima informació. Creat per en Joan Bibiloni. Solleric amant de la natura i propietari d’un fantàstic jardí al que dona nom l’exemplar més alt que hi trobaràs, l’arbre Mundani. Hi podràs llegir pensaments, receptes, reportatges, experiments, etc. Tot tipus de temes referents a la botànica i d’altres coses. Una de les publicacions sorprenents que he llegit és l’empelt d’Alcina Surera(Quercus suber) a sobre un peu de la nostra Alcina (Quercus ilex) realitzat amb èxit.

Imaginando Vegetales

Captura de Pantalla 2019-05-20 a les 18.50.59

Magnífic Blog de l’escriptora Aina S. Erice, amb un centenar d’articles interesantíssims i simpàtics que la pròpia autora presenta així:

Soy una curiosa compulsiva intrigada por la psique humana, y que disfruta comunicando ideas. La que quiero transmitirte hoy es la siguiente:

Explorar las conexiones que existen entre las plantas & la humanidad es esencial. Quiero ayudarte a que tomes consciencia del papel de las plantas en nuestras vidas y culturas.

1) A través de libros (ensayo, ficción, para adultos, para niños), artículos, charlas y talleres en directo, vídeos, programas de la tele…

2) Con un enfoque a 360º: relacionándolas no sólo con las ciencias naturales sino también con las artes, la antropología, la arqueología, la historia, la lingüística…

N’Aina S. Erice és autora de tres llibres fantàstics:

La invención del reino vegetal. Editorial Ariel (2015) (Històries sobre plantes i la inteligència humana)

Cuéntame sésamo. Editorial A fin de cuentos (2018) ( 9 històries sobre els poders màgics i reals de les plantes)

El libro de las plantas olvidadas. Editorial Ariel (2019) (Una recuperació dels usos tradicionals de les plantes)

Milfulles

Captura de Pantalla 2020-03-24 a les 12.38.53

FloraCatalana és una associació, sense ànim de lucre, que organitza el treball voluntari de persones que estimen la natura amb la finalitat de recollir informació, tant de caire botànic com etnobotànic, relacionada amb la flora de Catalunya i la cultura que, històricament, s’ha desenvolupat al seu voltant. L’objectiu d’aquest recull és acabar fent-ne una labor social de difusió i conscienciació.

La revista Milfulles ofereix un contingut principalment etnobotànic, té com a voluntat expressa la de reunir, en una sola publicació, articles procedents del món acadèmic, del món associatiu, dels remeiers i fitoterapeutes, i també articles que exposin tradicions i creences procedents de la cultura popular. Una tasca que, tot i presentar-se difícil, es pretén conciliar garantint el rigor de tot allò que es publiqui fent ús d’un estil clarament divulgatiu.

Cosmética Fresca

Captura de Pantalla 2020-03-25 a les 16.58.17

Pàgina Web de Esther Sanmartín Nadal, amiga i col·laboradora llicenciada en ciències químiques.

Hi trobaràs informació interesantíssima sobre la protecció solar, la pell o la salud intestinal.

No deixis de llegir les seves publicacions.

Etnobotánica dels Països Catalans

Una web creada amb l’objectiu d’allotjar el saber popular sobre els noms de les plantes i els seus usos (medicinals, alimentaris i altres) recollit en territoris de llengua catalana, amb la finalitat de preservar aquest patrimoni i de posar-lo a disposició de la societat de la qual prové.

Més de 54.000 cites de més de 1.500 plantes!

Col·lectiu Eixarcolant

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un model de producció, distribució, i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

Feste’n soci!