Com i on obtenir els ingredients per les formulacions casolanes

Aquesta entrada la faig per cobrir una de les preguntes habituals dels tallers de productes naturals casolans. Com i on aconseguir els productes.

Intentaré fer un resum el millor possible ja que, la llista d’ingredients és infinita..

Primer de tot; Que convé tenir clar abans de comprar:

  • Assegurar-nos de la puresa de la matèria. Que no tengui mescles amb altres ingredients que no ens interessin (molts cops estan rebaixats..) Recordeu llegir l’INCI.
  • Si són productes ecològics o no.
  • Assegurar-nos que el preu és adequat (d’un lloc a un altre hi pot haver el doble).
  • Si comprem per la Xarxa, assegurar-nos que el cost d’enviament ens sembla raonable, abans de perdre hores destriant els ingredients.
  • Que necessito? Molts cops comprem coses que no utilitzarem abans de la seva data de caducitat.. Millor comprar amb la recepta a la mà.

Les plantes:

Hi ha plantes silvestres que podem cultivar nosaltres mateixos, això seria l’ideal però, si no ens és possible fer-ho podem recollir-les d’algun lloc on tinguem permís per fer-ho. Recordeu que moltes plantes estan protegides i no es poden recollir als espais públics. Aviat faré una publicació de com recollir i preparar les plantes silvestres.

Hi ha plantes que es poden trobar a herbolaris tant en borses com a pes. És un bon sistema per comprar-les, ja les trobem netes i ens assegurem la fiabilitat de l’espècie. A més, seques sempre va bé utilitzar-les. Això és sobretot recomanable per les espècies que no podem trobar a l’illa com per exemple les plantes Ayurveda.

Tant als herbolaris com a botigues de productes ecològics i d’altres botigues semblants, podem trobar molts ingredients, a part de les plantes seques, com per exemple: Bicarbonat, goma xantana, Argiles, olis vegetals, olis essencials, mantega de karité o de cacau, hidrolats, cera d’abella, mel, lecitina de soja, flocs de civada, llavors, sal, sucre, llet, fruites i verdures, etc.

Alguns ingredients els podem trobar a l’apotecaria, sobretot si és una apotecaria que tengui a la venda formulacions pròpies, que no és a totes. A més a vegades es fa necessari tenir un poc de confiança, ja que normalment no els hi fa gràcia vendre els ingredients. Serà per temor a que ens tornem sobirans del nostre consum i salut?..

Entre els ingredients fàcils d’aconseguir a les apotecaries es troba l’alcohol etílic de 96º desnaturalitzat i sense desnaturalitzar, la vitamines, olis vegetals i olis essencials. I d’altres no tan fàcils d’aconseguir com: Òxid de zinc, lanolina anhidra, urea, mantega de karité, sal d’Èpsom, carbonat càlcic, etc. Com he dit abans, ens hem d’assegurar de la puresa de l’ingredient i més difícilment podrem saber d’on ha sortit el producte, si és ecològic, etc.

Però hi ha altres ingredients que ens serà molt més difícil aconseguir si no és a una botiga especialitzada, i jo per desgràcia no en conec cap a Mallorca. Són ingredients com per exemple: Emulsionants, Conservants, Extractes, Actius purs, Pigments naturals, Envasos, Utensilis varis, Etiquetes, Llibres específics, etc.

Per adquirir aquests productes no ens queda més remei que fer-ho a la Xarxa. Aquí vos deixo un llistat de botigues a les quals he comprat i conec, però ni ha d’altres. Hi trobareu tot el que hem parlat, i més..

Aroma Zone

Cosmética natural

Gran Velada

Mezcla perfecta

Tu taller natural

Jabonarium

La despensa del jabón

Mi cosmética casera

He de dir que la botiga on més compro és amb diferència Aroma Zone. I és per motius de pes, com són la qualitat i el preu del producte, la quantitat i qualitat d’informació sobre cada producte, la rapidesa i baix cost de l’enviament, etc. El lloc és Francès, però amb l’aplicació de traducció de Google només pitjant un botó m’ho tradueix amb una qualitat prou acceptable.

No hi tenc comissió jo, però com a clienta habitual em beneficio de punts amb cada comanda, així com punts per cada recomanació que acabi en compra. Així que, vos demanaré que si decidiu comprar-hi, al moment de fer-vos un compte i posar les vostres dades, a l’apartat del “parrain ou marraine” que significa literalment padrina, hi escriviu el meu correu electrònic: catalinasebastia@gmail.com. Vos-ho agrairé molt, i com a bona padrina vos aconsellaré en el que necessiteu.

Espero que aquesta publicació vos serveixi de guia inicial.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.