Com i on aconseguir els ingredients per als preparats casolans

Aquesta entrada la faig per cobrir una de les preguntes habituals dels tallers de productes naturals casolans “com i on aconseguir els productes”.

Intentaré fer un resum el millor possible, ja que, la llista d’ingredients és infinita…

Primer de tot; que convé tenir clar abans de comprar:

  • Assegurar-nos de la puresa de la matèria. Que no tengui mescles amb altres ingredients que no ens interessin (molts cops estan rebaixats) Recordeu llegir l’INCI.
  • Si són productes ecològics o no.
  • Assegurar-nos que el preu és adequat (d’un lloc a un altre hi pot haver molta diferència).
  • Si comprem per la xarxa, assegurar-nos que el cost d’enviament ens sembla raonable, abans de perdre hores destriant els ingredients.
  • Què necessit? Molts cops comprem coses que no utilitzarem abans de la seva data de caducitat. Millor comprar amb la llista d’ingredients del preparat que vulgui fer a la mà.

Les plantes:

Hi ha plantes silvestres que podem cultivar nosaltres mateixos, això seria l’ideal, però si no ens és possible fer-ho, podem recollir-les d’algun lloc on tinguem permís per fer-ho. Recordeu que moltes plantes estan protegides i no es poden recollir als espais públics. Pots visitar l’entrada del blog de com recollir i preparar les plantes silvestres.

Hi ha plantes que es poden trobar a herbolaris tant empaquetades com a pes. És un bon sistema per comprar-les perquè ja les trobem netes i ens assegurem de la fiabilitat de l’espècie (llegir l’entrada del blog INCI). A més, generalment va bé emprar-les seques, això és sobretot recomanable per les espècies que no podem aconseguir a l’illa.

Tant als herbolaris com a botigues de productes ecològics i altres botigues semblants, podem trobar molts ingredients, a part de les plantes seques, com per exemple: bicarbonat, gomes, argiles, olis vegetals, olis essencials, mantegues, hidrolats, cera d’abella, mel, lecitina de soja, llavors, sal, sucres més específics, llet de tot tipus (també deshidratades), etc.

Alguns ingredients els podem trobar a l’apotecaria, sobretot si és una apotecaria que tengui a la venda formulacions pròpies, que no és a totes. A  vegades es fa necessari tenir-hi certa confiança, ja que normalment no els hi fa gràcia vendre els ingredients. Serà per temor a que ens tornem sobirans del nostre consum i salut?…

Entre els ingredients fàcils d’aconseguir a les apotecaries es troba l’alcohol etílic de 96º desnaturalitzat i sense desnaturalitzar, les vitamines, olis vegetals i olis essencials, i d’altres no tan fàcils d’aconseguir com: l’òxid de zinc, lanolina anhidra, urea, mantega de karité, sal d’èpsom, carbonat càlcic, vitamina E, etc. Com he dit abans, ens hem d’assegurar de la puresa de l’ingredient i més difícilment podrem saber d’on ha sortit el producte, si és ecològic, etc.

Però hi ha altres ingredients que ens serà molt més difícil aconseguir si no és a una botiga especialitzada, i per desgràcia jo no en conec cap a Mallorca. Són ingredients com per exemple: emulsionants, conservants, extractes, actius purs, pigments naturals, envasos, utensilis i llibres específics, etc.

Per adquirir aquests productes no ens queda més remei que fer-ho a la xarxa. Aquí vos deix un llistat de botigues a les quals he comprat, però n’hi ha d’altres. A l’hora de comprar vos recoman comparar quantitats, preus i despeses d’enviament. També és recomanable tenir en compte sempre que sigui possible, l’origen, la traçabilitat i la caducitat del producte.

Aroma Zone

Cosmética natural

Gran Velada

Mezcla perfecta

Tu taller natural

Jabonarium

La despensa del jabón

Mi cosmética casera

Quimics Dalmau

He de dir que la botiga on més compro és amb diferència Aroma Zone. Els motius de pes són; la qualitat dels productes, el preu, la quantitat i qualitat d’informació sobre cada producte (incloent la fitxa tècnica), en molts casos la data de caducitat,  la rapidesa i baix cost de l’enviament, entre d’altres. La web és Francesa, però amb l’aplicació de traducció de Google i només pitjant un botó se tradueix amb una qualitat prou acceptable.

No hi tenc comissió jo, però com a clienta habitual me puc beneficiar de punts amb cada comanda, així com punts per cada apadrinament que acabi en compra. Per això, vos demanaré que si decidiu comprar-hi, al moment de fer-vos un compte i posar les vostres dades, a l’apartat del “parrain ou marraine” que significa literalment padrina, hi poseu el meu correu electrònic (catalinasebastia@gmail.com). Vos-ho agrairé molt, i com a bona padrina vos aconsellaré en el que necessiteu. Si després vos agrada i recomaneu el lloc a algú altre, podeu fer el mateix a la persona que obri un nou compte.

Espero que aquesta publicació vos serveixi de guia inicial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.