Amb molta il·lusió vos present aquesta sèrie de tallers teòrics i pràctics que he preparat per al Servei d’activitats culturals de la UIB. Un complement bàsic per altres formacions sobre els preparats amb plantes pel nostre ús quotidià.
Agraeixo al Dr. Juan Rita del laboratori de Botànica aquesta oportunitat.
Els continguts són: Reconeixement, Recol·lecció, Assecat, Emmagatzematge, Maceracions, Tintures, Olis essencials i Preparats varis.
Presentació:
Hi ha una llarga tradició d’aprofitar les propietats medicinals i cosmètiques de les plantes. Els darrers anys, ha augmentat l’interès de la societat per aquests recursos naturals, però s’ha perdut molta de la cultura i dels coneixements necessaris per fer un bon ús de les plantes. Aquests coneixements no solament tenen a veure amb la identificació de les plantes útils, sinó també amb què s’ha de fer, i de quina manera, per extreure’n i aprofitar-ne els principis actius. Aquest curs pretén oferir els coneixements i tècniques bàsics per elaborar els diferents tipus de preparats (maceracions, ungüents, tintures, olis, etc.) per aprofitar les propietats de les plantes, així com per conèixer les espècies més importants. El curs també pot aportar els sabers per poder fer servir les propietats de les plantes com a recurs didàctic per a docents de qualsevol nivell educatiu.
Horari: Del 4 al 8 de novembre de 2019, de 15:30h a 20:30h hores
Lloc: Laboratori de Botànica del Departament de Biologia de la UIB. Edifici Guillem Colom Casasnovas, campus universitari, cra. de Valldemossa, km 7.5, Palma
Destinataris: Persones que tenen coneixements bàsics de botànica i que vulguin introduir-se en l’ús de les plantes com a remeis i cosmètics. També s’adreça a docents que vulguin aprofitar les potencialitats que tenen plantes com a recurs didàctic.
Per a més informació i inscripcions, visiteu la web: https://sac.uib.cat/act_sac/formacio/19-20/Plantes-remeieres/
Vos hi espero amants de l’Etnobotànica!
Retroenllaç: Oli de llorer casolà | Bolic d'Herbes. Etnobotànica i més